Weerter asielzoekers aangehouden na reeks winkeldiefstallen

Print
Weerter asielzoekers aangehouden na reeks winkeldiefstallen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Twee door het land rondreizende asielzoekers uit het asielzoekerscentrum in Weert zitten in de cel nadat ze zijn aangehouden voor winkeldiefstal in Tilburg.

Het blijkt om twee Algerijnse mannen van 24 en 26 jaar te gaan, die momenteel verblijven in Weert. Ze zijn de afgelopen tijd al vaker betrapt op winkeldiefstal in diverse plaatsen in Nederland en zitten vast.

Vrijdagmiddag kreeg een medewerker van cameratoezicht een melding dat bij een grote kledingzaak op de Heuvelstraat twee winkeldieven betrapt waren. Het duo was ervandoor gegaan en had de tas met kleding vervolgens in een papiercontainer gedumpt. De dieven werden via cameratoezicht gelokaliseerd en daarna door de politie op de Spoorlaan aangehouden.

Een van hen had een rugzak bij zich met daarin twee nieuwe elektrische tandenborstels. De apparaten bleken te zijn gestolen bij een huishoudwinkel eveneens aan de Heuvelstraat. In de geprepareerde tas die in de container gegooid was, werd voor 120 euro aan gestolen kleding aangetroffen. De 24-jarige verdachte had een kniptang en een schaartje bij zich.

Op het politiebureau bleek dat beide mannen momenteel verblijven in het asielzoekerscentrum in Weert. De 24-jarige man is in het afgelopen half jaar ook betrapt op winkeldiefstal in Venray, Amsterdam en Ter Apel. De 26-jarige man werd afgelopen maand in Sneek opgepakt na een winkeldiefstal en in Utrecht gearresteerd met drugs.