Coach Cardiff City: ‘Degradatie betekent niets bij dood Sala’

Print
Coach Cardiff City: ‘Degradatie betekent niets bij dood Sala’

Afbeelding: AFP

Coach Neil Warnock heeft de dood van Emiliano Sala betrokken bij de degradatie van Cardiff City uit de Premier League. ,,Degradatie betekent niets in vergelijking met het verlies dat we voelden door de dood van Sala’‘, zei Warnock na de nederlaag in eigen huis tegen Crystal Palace (2-3).

De Argentijnse aanvaller was in januari onderweg naar de club uit Wales toen het vliegtuig waarin hij zat neerstortte in zee.

Cardiff had Sala in de winterse transferperiode gekocht van de Franse club Nantes. ,,We zijn gedegradeerd ja, maar er zijn belangrijkere zaken in het leven. De dood van Sala zet alles in perspectief. Ik had niet gedacht dat het zo’n impact op de spelers zou hebben’‘, zei Warnock.

Lees ook: Politie onderzoekt online gezette foto van lichaam overleden voetballer Sala: ‘Het is walgelijk’

De coach wist zeker dat Sala 10 tot 15 goals zou hebben gemaakt. ,,Hij was het type speler dat we nodig hadden. Het heeft helaas niet zo mogen zijn’‘, aldus Warnock.

De Argentijnse voetballer heeft zijn familie en vrienden nog vanuit het vliegtuig een laatste audiobericht gestuurd: ‘Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen, papa ik ben bang’.