Drie doden door explosie in chemiefabriek VS

Print
Drie doden door explosie in chemiefabriek VS

Afbeelding: AP

In de Amerikaanse staat Illinois zijn drie mensen om het leven gekomen door een zware explosie in een chemische fabriek. De doden zijn werknemers van de siliconenfabriek in Waukegan, ten noorden van Chicago, melden Amerikaanse media.

Door de explosie en de daaropvolgende brand raakte de fabriek dermate beschadigd dat de hulpdiensten hun zoekactie naar overlevenden in eerste instantie moesten staken. Uiteindelijk zijn vier arbeiders met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Krachtige explosie

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Op dat moment waren negen mensen in het gebouw. Door de krachtige explosie raakten nog zeker vijf andere gebouwen beschadigd. Op beelden is te zien hoe de weg langs het pand bezaaid ligt met puin. De schade wordt geschat op ongeveer een miljoen dollar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen