‘Baantjer het begin’ bekroond met Gouden Film

Print
‘Baantjer het begin’ bekroond met Gouden Film

Waldemar Torenstra (links) en Tygo Gernandt. Afbeelding: Grasshopperstudios / Joke Schut

Heerlen -

De film Baantjer het begin van de uit Heerlen afkomstige regisseur Arne Toonen is bekroond met goud. De film heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken.

Hoofdrolspeler Waldemar Torenstra werd zaterdagochtend in hartje Jordaan verrast met de award door zijn collega Tygo Gernandt. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Baantjer het begin is de derde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Lees ook: Rechercheur De Cock zit in andere levensfase

Baantjer het begin werd geregisseerd door Arne Toonen, op basis van het scenario dat geschreven is door Willem Bosch, Carl Joos en Thijs Römer. Verdere (hoofd)rollen in de film zijn weggelegd voor Lisa Smit, Jelka van Houten, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Ryanne van Dorst en Peter Bolhuis.

De film is geproduceerd door Millstreet Films in coproductie met FBO en tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Baantjer het begin draait nu in 136 bioscopen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →