Heerlen is officieel ‘Fairtrade gemeente’

Print
Heerlen is officieel ‘Fairtrade gemeente’

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek -

Een onafhankelijke jury van de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland heeft Heerlen officieel de titel ‘Fairtrade gemeente’ verleend.

Heerlen is de vijfde gemeente in Limburg die deze titel draagt, na Venlo, Venray, Beesel en Sittard-Geleen. De gemeente stimuleert de verkoop en het gebruik van fairtradeproducten door anderen en werkt samen met winkels, horeca, bedrijven, organisaties en inwoners aan meer eerlijke handel. De gemeente gebruikt zelf fairtradeproducten en schenkt via haar inkoopbeleid aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Wethouder Charles Claessens (duurzaamheid) neemt donderdag 30 mei het certificaat in ontvangst dat bij deze titel hoort. Dat gebeurt tijdens de braderie die op Hemelvaartsdag in Hoensbroek wordt gehouden. De wethouder is trots op de titel: “Hiermee laten we zien dat we ons het lot aantrekken van boeren elders in de wereld en ons verzetten tegen kinderarbeid. En daar ben ik heel blij mee”.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →