Vlaamse auteur Koen Peeters te gast bij Literair Café Venray

Print
Vlaamse auteur Koen Peeters te gast bij Literair Café Venray

Koen Peeters. Afbeelding: Literair Café Venray

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De Vlaamse schrijver Koen Peeters is hekkensluiter van de reeks bijeenkomsten van Literair Café Venray. Deze laatste schrijversbijeenkomst van het seizoen vindt ditmaal op donderdagavond 16 mei plaats, om 20.00 uur in het Theehuis van het Oda-park in Venray.

Koen Peeters (1959, Turnhout) is een van de vijf zonen van de Belgische volksvertegenwoordiger Renaat Peeters. Hij studeerde Communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit in Leuven, aangevuld met een postgraduaat Sociale en Culturele Antropologie.

Zijn fascinatie voor vreemde culturen vormt de rode draad in z’n werk. Elk boek is aldus de auteur een studie van de mens in al zijn aspecten. “Als je ver van huis gaat, in een andere omgeving, en je kijkt vanuit een ander perspectief naar jezelf, dan kan je hierdoor jezelf beter gaan begrijpen. Dit kan een boek óók voor een lezer doen: In een nieuwe wereld stappen, met een ander paar ogen gaan kijken, en hierdoor dan ook weer meer van jezelf ontdekken. Literatuur als antropologie.”

Het duo Dana & Free zorgt voor de muzikale omlijsting. Het Theehuis van het Odapark is gevestigd aan de Merseloseweg 117 in Venray. De avond begint om 20.00 uur. De entree is voor seizoenpashouders van Literair Café Venray gratis. Andere literatuurliefhebbers betalen 12,50 euro per persoon. Zie voor meer info de website

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →