Noord-Limburgse Modelspoorweg Vereniging zet deuren open voor publiek

Print
Noord-Limburgse Modelspoorweg Vereniging zet deuren open voor publiek
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Noord-Limburgse Modelspoorweg Vereniging (NLMV) houdt zondag 19 mei haar jaarlijkse open dag in het clubgebouw aan de Auxiliatrixweg 35 in Venlo, nabij de Witte Steen op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg.

Alle modelbanen zijn in bedrijf. Op het luchtspoor rijden maar liefst twee treinen, beveiligd met een echte blokbeveiliging. Ook stoomtreinen met bijbehorende rijtuigen en goederenwagons rijden hun rondjes. Op een van de andere banen is de wagenwerkplaats van Blerick nagebouwd, terwijl even verderop het oude station van Venlo te bewonderen is. De aanwezige leden geven tekst en uitleg over het besturen van een eigentijdse modelbaan.

Hobbyisten kunnen tevens met hun defecte treinen terecht. Voor bijna alle problemen is wel iemand binnen de vereniging te vinden met raad en daad terzijde kan staan. Wie zondag 19 mei verhinderd is, kan ook wekelijks op maandagmiddag en -avond in het clubgebouw terecht.

Bezoekers aan de open dag zijn welkom van 11.00 uur tot 16.00 uur. De route is bewegwijzerd vanaf de Kaldenkerkerweg (voorbij het voetbalstadion van VVV) in Venlo. De toegang bedraagt 2 euro.

Info: Ton Verheijen, tel. 06-17698379 of agm.verheijen@home.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →