Basisschool De Heihorst doneert cheque vastenactie aan Stichting Ziteya

Print
Basisschool De Heihorst doneert cheque vastenactie aan Stichting Ziteya
Heibloem -

Het team en de leerlingen van basisschool De Heihorst uit Heibloem hebben onlangs aan Lei Veugelers van Stichting Ziteya een cheque aangeboden ter waarde van 400 euro. Met deze opbrengst - het resultaat van de Vastenactie - kunnen in Zimbabwe acht kinderen een jaar lang naar school.

De basisschool kon de cheque overhandigen dankzij een inloopavond op woensdag 10 april waarbij spelletjes en activiteiten werden aangeboden om geld in te zamelen voor Stichting Ziteya. De opkomst van ouders en familieleden was groot.

In Zimbabwe is het vooral voor mensen op het platteland moeilijk om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. In het oosten van Zimbabwe investeert Stichting Ziteya in de verbetering van de leefomstandigheden voor deze mensen. Zo heeft de stichting materialen geleverd voor de drinkwatervoorziening in een dorp en wordt voor een aantal kinderen het schoolgeld betaald. Tevens is op een grote basisschool een zogenaamde hot-spot aangelegd voor toegang tot het internet. Niet alleen de kinderen van die school maar ook de mensen in de omgeving van deze school zijn hierdoor verbonden met de rest van de wereld.

De tyfoon Idai heeft de huizen van enkele gezinnen in het werkgebied van de stichting zwaar beschadigd. De lokale contactpersoon heeft inmiddels bouwmateriaal kunnen aanschaffen voor het herstellen van de huizen. Uit Zimbabwe kwam na ontvangst van dit mooie bericht over de opbrengst van de vastenactie meteen een bericht terug van de contactpersoon van de Stichting: „ Thumps up to those loving and caring children. We really appreciate their efforts and are very thankful to their support. May the good Lord abundatly bless them”.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →