De Vareling

Speelgoed bij de vleet

Print
Speelgoed bij de vleet
Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

De grote reu werd steeds lustelozer en dat ging het echtpaar zeer aan het hart. De hond was namelijk hun alles. Hij was het kind dat het huis nooit verlaten zou, behalve dan voor zijn laatste grote reis. Het leek wel of die dag steeds dichterbij kwam. Toen ze deze zorg bij de dierenarts uitten, gaf hij goede raad terug: “Als je nu al voor een opvolger zorgt, zal het verlies later draaglijker zijn.”

Het echtpaar dacht hier een paar dagen over na en besloot die welgemeende raad op te volgen. Helemaal geen leven meer in huis. Ze moesten er niet aan denken. Ze pleegden een paar telefoontjes en niet veel later kwamen ze met een puppy naar huis. Een teefje deze keer. Het jonge dier vond speelgoed waarvan de mensen niet eens wisten dat ze dit nog hadden. De oudere hond fleurde er helemaal door op, want de puppy was aanstekelijk druk. Ze speelden in de tuin en renden door het huis. Overal lagen weer hondenspeeltjes. Het echtpaar liet nu twee honden uit - één grote en een kleine. De oudere viervoeter ontwaakte door al die levenslust uit zijn lethargie. Zijn vacht begon zelfs weer te glanzen.

Na een jaar liep het echtpaar met twee volwassen honden door de straat. Zo hadden ze het eigenlijk niet helemaal verwacht. Maar gelukkig vonden ze het niet erg. Na nog een jaar was het teefje zelfs wat groter en forser dan de oudere hond. De houdbaarheidsdatum van de oude reu schoof duidelijk steeds verder op, want in een onbewaakt ogenblik... Het resultaat daarvan was een flink nest jonge herdershonden. Nog nooit was het aantal speeltjes zo omvangrijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →