Grote zorgen om vermiste Julie van Espen (23) uit België; vermoedelijk gewelddadige dood

Print
Grote zorgen om vermiste Julie van Espen (23) uit België; vermoedelijk gewelddadige dood

Julie Van Espen is vermist. Vrienden hangen in de omgeving affiches op. Afbeelding: De Roeck, Facebook

De Belgische politie heeft een moordonderzoek geopend naar de Julie van Espen (23) die sinds zaterdag vermist is. Dat meldt de zender VTM Nieuws.

Er zijn aanwijzingen dat de studente op gewelddadige manier om het leven is gekomen.

De studente vertrok zaterdagavond rond 18.30 uur met haar fiets vanuit haar huis in het Belgische Schilde naar het centrum van Antwerpen, maar kwam niet aan op een afspraak met vriendinnen. De politie en het Openbaar Ministerie spreken van een verontrustende verdwijning. Er is een grootschalig onderzoek gaande, de politie heeft een opsporingsbericht verspreid. Een oproep op sociale media is al meer dan 130.000 keer gedeeld.

Kledingstukken

In Antwerpen zijn eerder op de dag kledingstukken gevonden. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat het gaat om spullen van de verdwenen studente. Ook het rieten mandje dat op haar fiets stond, zou intussen teruggevonden zijn. Dat zou op een andere locatie zijn dan waar de kledingstukken teruggevonden zijn.

Het Openbaar Ministerie wil over de gevonden spullen alleen kwijt dat er verder onderzoek naar wordt verricht. ,,Hopelijk geven zij meer duidelijkheid over de verdwijning”, aldus Lieselotte Claessens tegenover de Belgische zender VTM Nieuws. ,,Omdat er aanwijzingen zijn dat het gaat om een gewelddadige verdwijning, is er ook een onderzoeksrechter gevorderd.”

Fiets

Julie is slank gebouwd, 1,64 meter groot en heeft lange blonde haren. Ze is het laatst gezien met een groene-kaki winterjas en donkergrijze sportschoenen van het merk Adidas. Ze reed op een donkerkleurige damesfiets van het merk Peugeot, met een rieten mandje op het stuur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →