Derde klasse C

Baarlo voetballend sterker in degradatiekraker tegen IVO

Print
Baarlo voetballend sterker in degradatiekraker tegen IVO

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Baarlo / Velden -

„Als je ze zo ziet spelen, vraag je af waarom ze laatste staan”, klinkt het langs de zijlijn. Stonden, want na een flamboyante 3-0 overwinning op IVO, stijgt Baarlo drie plaatsen.

De degradatiekraker is een uur oud. Scheidsrechter Lambert van der Ven wordt bestookt door iedereen die IVO een warm hart toedraagt. De Baarlose Torjäger Matthijs Hanssen is zojuist voor de dug-out van de bezoekers onderuit gehaald door Danny Vermeulen die met een tweede gele kaart het toneel mag verlaten.

Woede, onbegrip, frustratie en ongeloof druipen van de Veldense gezichten. Machteloos schreeuwt IVO-speler Bas Broekaart in het luchtledige: „Puur de bal!”

Rigoureuze maatregelen

Maar was dat ook zo? ‘Slachtoffer’ Hanssen beschrijft na afloop: „Hij raakte eerst de bal, ja. Maar hij gleed door en met zijn andere voet raakte hij mijn rechterenkel waardoor ik uit balans raakte.” Genoeg bewijs dus voor de wedstrijdleiding voor rigoureuze maatregelen.

Baarlo-trainer Rob Geenen kan de emotie omtrent de twijfelachtige beslissing wel begrijpen. „Ik snap hun reactie. Vooral in deze fase van de competitie waarin ook zij de punten hard nodig hebben.”

Genadeklap

Als de storm is gaan liggen en het spel wordt hervat, krijgt Baarlo, dat op dat moment met 1-0 voor staat door een doelpunt van Dennis van de Vinne, de controle volledig terug over de wedstrijd. „Na die rode kaart was het wel gedaan”, beseft Geenen, die zijn ploeg niet veel later de genadeklap ziet uitdelen.

Eerst is het Roel Bouten die na keurig terugleggen van Hanssen van dichtbij hard raak schiet (2-0) en dan is het Rik Schotman die zijn achternaam eer aandoet met een geweldige volley van 20 meter (3-0).

Niemand al veilig

Een knappe, maar vooral belangrijke overwinning waardoor Baarlo hekkensluiter af is en zelfs stijgt naar een tiende plek. Een positie boven de streep die vlak voor het einde van de competitie normaal gesproken goed is voor handhaving. Maar in de derde klasse C is het voor maar liefst acht ploegen nog nagelbijten.

„Niemand is nog veilig onderin”, vervolgt Geenen geamuseerd. „Ik heb zo’n voorgevoel dat het allemaal tijdens de laatste speelronde op z’n plek gaat vallen.” Met nog drie wedstrijden te gaan, waaronder dé kraker tegen MVC’19, beloven het inderdaad nog drie heel spannende weken te worden voor Baarlo.