derde klasse b

Vertrekkende goaltjesdief Lars Toonen goud waard voor Obbicht

Print
Vertrekkende goaltjesdief Lars Toonen goud waard voor Obbicht

Obbicht-speler Jeannot Peters in duel met Bart Zelis. Afbeelding: annemiek mommers

obbicht / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Grevenbicht -

Obbicht heeft weer drie belangrijke punten mogen bijschrijven in de strijd om lijfsbehoud. Kampioen Lindenheuvel/Heidebloem werd door treffers van Lars Toonen afgetroefd: 2-0.

De spanning in de derde klasse B groeit langzaamaan naar een hoogtepunt. Inzet is het vermijden van een plek in de nacompetitie, om zodoende een eventuele degradatie te ontlopen. Ook na zondag zijn er nog een zestal clubs die hiervoor in aanmerking kunnen komen.

Aanstaande fusie

Obbicht is er daar eentje van. De club, die net als Armada in april via een ledenstemming definitief groen licht heeft gekregen voor de fusie van komend seizoen, is er alles aan gelegen om met SV Argo na de fusie als derdeklasser te acteren. Dit zou dan gaan gebeuren met vijf seniorenteams en één damesteam.

Om een en ander terdege voor te bereiden zijn er op dit moment, volgens secretaris Dave Vencken, een achttal commissies, in totaal bestaande uit zestig leden. Zij zijn druk aan het werk om alle plooien glad te strijken om zodoende een frisse start te maken.

„We hebben goede hoop dat in januari volgend jaar de kogel ook op gemeentelijk niveau door de kerk gaat, in verband met de goedkeuring en realisatie van een nieuwe centraal gelegen accommodatie tussen Grevenbicht en Obbicht. Hier zal ook de tennisclub en de basisschool komen”, aldus Vencken.

Zware opdracht

Met de kersverse kampioen als tegenstander stond Obbicht voor een zware opdracht om desondanks punten te pakken. Enigszins gesterkt door het feit dat het team uit Geleen vorige week ook al punten verspeeld had, begon Obbicht geconcentreerd en met zelfvertrouwen aan het karwei.

Man van de wedstrijd werd Lars Toonen. Hij scoorde voor rust beide Obbicht-treffers. Bij de eerste profiteerde hij handig van slecht ingrijpen van het centrale verdedingsduo. Bij zijn tweede doelpunt werd hij op maat bediend door Yord Conjour.

Stap hogerop

Een goaltjesdief, die SV Argo node gaat missen. Toonen verkast komend seizoen namelijk naar Susteren. „In een hogere klasse voetballen was altijd al een ambitie van mij”, verklaart hij zijn keuze. „Tevens speelt Susteren óók met jongens uit de eigen omgeving en dat vind ik zeker zo prettig.”

En verder: „Gelukkig wordt me die overstap door Obbicht gegund en is een weg terug te zijner tijd daarom altijd een voor de hand liggende optie.”