Tweede klasse H

Trainer Xhofleer blijft onderwerp van gesprek bij opgeleefd Irene

Print
Trainer Xhofleer blijft onderwerp van gesprek bij opgeleefd Irene

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Tegelen / Sevenum -

„Liever een goede eindsprint met een slecht begin dan andersom”, zei Irene-trainer Grad Xhofleer na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Sparta’18.

Daardoor bleef zijn ploeg voor de zevende keer op rij zonder nederlaag, waardoor handhaving in de tweede klasse H dichterbij komt.

De wedstrijd in Tegelen werd geteisterd door regen en hagelstenen. Xhofleer zag daarin wel overeenkomsten met het voetbal: „Meestal slecht en soms goed.” Tevreden was hij dus niet. „Ik weet niet wat het is, maar in die koppies gebeurt er altijd iets als we tegen Sparta spelen. Maar we hebben in ieder geval niet verloren, dat is in deze fase altijd goed.”

Ommekeer

Het was wel Irene dat in de tiende minuut, nadat Sparta twee goede mogelijkheden had gemist, via Tom van Rhee op voorsprong kwam. In de dertigste minuut zorgde Sparta-verdediger Jeroen Smits met een bekeken schuiver al voor de eindstand.

De ommekeer in de resultaten bij Irene, dat vijf weken geleden nog laatste stond, komt volgens de trainer met name door de terugkeer van een aantal spelers. „Bij aanvang van het seizoen hadden we acht eerste elftalspelers, inmiddels zijn vier geblesseerde jongens teruggekeerd en loopt het veel beter”, legt Xhofleer uit.

Mondelinge overeenkomst

Het ging in Tegelen niet alleen over de wedstrijd, maar ook over het vertrek van trainer Xhofleer naar IVO terwijl hij in januari nog een mondeling overeenkomst had met Montagnards. „Na die mondelinge overeenkomst heb ik, hoewel ik een aantal keren contact heb gezocht, een paar maanden niks gehoord. Dat zorgde voor ergernis”, vertelt hij.

Met het contract dat hij uiteindelijk toegestuurd kreeg, ging hij niet akkoord. „Ik wilde onder meer dat het contract meteen inging zodra het contract bij Irene afliep. Dat, en nog twee zaken, bleken niet mogelijk.”

Geen vertrouwen meer

Xhofleer had geen vertrouwen meer in de samenwerking en zegde Montagnards af. In de tussentijd kreeg IVO, dat in een eerder stadium ook al informeerde naar de oud-profvoetballer, lucht van de strubbelingen. Ze raakten opnieuw in gesprek wat nu heeft geleid tot een overeenkomst.

Xhofleer stelt het jammer te vinden dat het zo gelopen is en dat hij de clubs zeker niet tegen elkaar heeft uitgespeeld. “Nee, ik begrijp de theorieën die mensen er over hebben, maar ik loop al twintig jaar mee, dat heb ik niet nodig.”