derde divisie

Voetballers EVV krijgen te weinig in strijd tegen degradatie

Print
Voetballers EVV krijgen te weinig in strijd tegen degradatie

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

EVV heeft zondag een punt overgehouden aan de ontmoeting met degradatiekandidaat OJC Rosmalen: 1-1. Dat waren twee punten te weinig.

Positief was de medewerking van de concurrenten. Van je ‘vrienden’ moet je het hebben. Omdat Blauw Geel en HSC’21 verloren, hebben de Echtenaren alles nog in eigen hand om het klassenbehoud ook op eigen kracht veilig te stellen. OJC rest alleen nog een theoretisch kansje het vege lijf te redden.

Dat was aan de wedstrijd te merken ook. Al snel was duidelijk dat EVV de betere van de twee was. Maar dan moet je ook nog scoren om de benodigde punten te pakken. Juist dat is in Echt dit jaar een probleem gebleken. Ook tegen OJC.

Opvallend

Meest opvallend waren twee momenten in de wedstrijd, vlak na aanvang en vlak voor tijd. Bij beiden was Jordi Beelen betrokken. Eerst zag hij een rush vanaf de eigen helft, met alleen doelman Bart Tinus van OJC nog op zijn weg, knullig stranden in de zestien van de gasten. Zelfs van een strafschop wilde de goed leidende arbiter Max Kok uit Maastricht niets weten.

Later rondde Beelen, zwaar gehinderd, zijn rush af met een schot dat via de lat overging. Het zou ongetwijfeld de winnende treffer zijn geweest.

Rebound

Eerst had Gino van de Water de score voor de gasten uit een rebound geopend (0-1), nadat Steven de Kruijf zijn schot door de paal gekeerd zag. Shaquille Simmons tekende voor de, op zijn minst, verdiende gelijkmaker. Jordi Beelen stapte over de bal waarna Simmons de bal laag in de touwen joeg: 1-1.

Geïrriteerd

Trainer Tini Ruijs, voor de eerste keer dit seizoen ietwat geïrriteerd, prees na afloop het spel van zijn ploeg. „Natuurlijk worden er fouten gemaakt en gaan er dingen niet goed. Ik heb een hele hoop gezien dat wel goed ging en wel goed was. Jammer van die vaak negatieve reacties vanaf de zijlijn.”