vierde klasse

RKESV voetballend veel beter dan DESM, maar winst is mager

Print
RKESV voetballend veel beter dan DESM, maar winst is mager

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

ell / Nederweert -

RKESV heeft zich tegen DESM gerevancheerd voor de eerder geleden 2-0 nederlaag. De 2-1 van zondag was echter een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Beide teams, vrij van degradatiezorgen, konden vrijuit spel. De thuisclub presteerde naar behoren, maar de tegenstanders van ‘De Moesdijk’ hadden een duidelijke offday.

Trainer Enrico Vaessen van RKESV had zijn elftal goed gemotiveerd om ook in de slotfase van de competitie de rug te rechten. Na moeizame momenten moest het team zichzelf maar eens belonen. En dat lukte best aardig.

Plaaggeest

Spits Jelle Heber was een plaaggeest voor de bezoekers, maar miste scherpte in de afronding. Een schot net naast en een gekrulde bal in handen van de keeper. De gasten konden daar weinig tegenover stellen. Een verdwaalde kopbal van Don Gelissen was het enige wapenfeit van de eerste helft.

Aanvoerder Bowan Beurskens verzilverde na een half uur een strafschop: 1-0. Cas Camp was ondersteboven gelopen. Jelle Heber had de score kunnen verdubbelen, maar alleen voor de keeper miste hij.

Legio kansen

De tweede helft was net begonnen of doelman Tim Deben van DESM ging gruwelijk in de fout. Hij haalde Dave Heykers onderuit. Bowan Beurskens tikte zijn tweede pingel binnen: 2-0. Daarmee was de dadendrang van RKESV niet gestopt. Er volgden legio kansen.

Jelle Heber en Jesse Tunissen kwamen echter niet tot afronden. Bovendien had doelman Tim Deben een engeltje op zijn schouder. Reddingen met de voet, scheenbeen en vingertoppen waren nodig om meer doelpunten te voorkomen.

Heilige vuur gemist

In de slotfase knalde Jesse Tunissen nog snoeihard tegen de paal en in de tegenaanval leverde een aangeschoten handsbal nog een strafschop op voor de bezoekers.

Jael Göbbels redde de eer voor DESM: 2-1. Trainer Michel van Bezel ergerde zich. Hij had het heilig vuur bij zijn team gemist.