vijfde klasse c

Trainer Heythuysen woedend na voetballende wanprestatie

Print
Trainer Heythuysen woedend na voetballende wanprestatie

Twan Tonnaer van RKAVC (links) is sneller dan Bart Drenth van Heythuysen. Afbeelding: rené corten

Heythuysen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Heythuysen heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van RKAVC. Het gezicht van coach Paul van de Moosdijk sprak boekdelen. Zwaar en diep teleurgesteld liep hij van het veld.

Nou is teleurstellend echt heel zacht uitgedrukt. Als blikken konden doden, dan had Heythuysen volgende week geen spelers meer over. Trainer Paul van de Moosdijk was totaal niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Het leek volgens hem echt helemaal nergens op wat zijn ploeg liet zien.

„Als je met deze instelling het veld op gaat, win je nooit een wedstrijd”, begon hij een paar minuten na het eindsignaal zijn analyse. „Het is puur een mentaliteitskwestie. Achterin staat een speler van de A-jeugd. Die won nog duels en die speelde wel met de juiste instelling, maar de rest niet. Zet dat maar zo in de krant, misschien dat als ze het lezen ze toch even nadenken over deze wedstrijd.”

Hoofdschuddend richting kleedkamer

En Van de Moosdijk ging nog even verder. „We nemen ballen aan met de buitenkant. Die springen natuurlijk weg. RKAVC is sterk in de lucht achterin. Wat doen wij? We gaan allemaal lange, hoge ballen geven. Dat kan toch nooit werken. Je zag hoe Asenray speelde, die zijn wel met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd begonnen.”

Hoofdschuddend liep de coach vervolgens richting de kleedkamer. Nog twee duels te gaan voor zijn ploeg om het seizoen nog goed af te sluiten. De nacompetitie is nu definitief uit beeld. Bij drie zeges en gunstige resultaten op andere velden had Heythuysen het toetje nog kunnen bereiken, maar dat is nu verkeken.

Koelbloedig afgerond

Heythuysen had in de eerste helft op 1-0 moeten komen, Wouter Bergervoet kreeg een vrije schietkans, maar hij stuitte uiteindelijk alsnog op een verdediger. Na bijna twintig minuten in de tweede helft brak RKAVC de ban via Larry Heber. Binnen een minuut scoorde hij twee keer door van zijn snelheid gebruik te maken en twee keer koelbloedig af te ronden.

Dat waren ook meteen zijn laatste acties, want hij moest er meteen met een liesblessure vanaf. Luuk Deckers schoot namens de thuisploeg op de paal waarna Lenn Frenken de rebound kon scoren: 1-2. Maar verder dan dat kwam Heythuysen niet.

Lachende gezichten

Bij de bezoekers wel lachende gezichten. Met een pilsje in de hand nam interim-coach Roel Hermans het seizoen even door. „We hebben na Swartbroek een flink aantal schorsingen gehad, een paar zware blessures en wegens ziekte lang niet over onze keeper kunnen beschikken.”

Harry Peulen, de eigenlijke trainer, was er zondag niet bij omdat hij afgelopen week een nieuwe knie heeft gekregen.

Hermans: „Hij stopt als trainer, maar blijft wel actief binnen de club. Voor hem willen we het seizoen wel goed afsluiten. Dit was een mooie eerste stap. Misschien heeft de gelukkigste wel gewonnen.”