tweede klasse f

Voetballers Wilhelmina beginnen met ruime winst aan eindsprint

Print
Voetballers Wilhelmina beginnen met ruime winst aan eindsprint

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wilhelmina’08 wil voor de tweede plek èn nacompetitie gaan. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Gestel wonnen de Weertenaren kinderlijk eenvoudig met 6-0.

In de tweede klasse F is het ongekend spannend wat betreft de plekken die recht geven op nacompetitie voor promotie. Maar liefst vier ploegen stonden met nog vier wedstrijden te gaan op 36 punten. Zij strijden voor de tweede plek achter FC Eindhoven AV.

Aangezien de titelfavoriet de eerste periode heeft gewonnen, geeft die tweede plek recht op nacompetitie voor promotie.

Totaal inspiratieloos

Wilhelmina’08 wil vol voor deze plek gaan en dat moest beginnen met het inhaalduel tegen hekkensluiter Gestel. Een ploeg die in theorie nog niet rechtstreeks gedegradeerd is, maar de hoop eigenlijk al heeft opgegeven. Totaal inspiratieloos begonnen de Brabanders opmerkelijk laat aan de warming-up. De reservespelers die eerst in het tweede hadden geacteerd, kwamen toen de wedstrijd al begonnen is.

Trainer van de thuisploeg, Gerard Douven, was voor de wedstrijd zeer duidelijk over de intenties . „Dit duel moeten we gewoon gemakkelijk kunnen winnen. We willen de nacompetitie halen. Als we vier keer winnen, denk ik dat we het redden.”

Geklungel achterin

Wilhelmina’08 pakte vanaf het begin het initiatief en stond binnen vijf minuten al op voorsprong. Aimane M’Rabet Eloued profiteerde optimaal van geklungel achterin. De gewilde vroege voorsprong was er dus direct. Daarna vergaten de Weertenaren het snel af te maken.

Het spel werd slordig en daardoor bleven de Brabanders in de wedstrijd. Vlak voor rust liep de score toch nog op. Allereerst door een benutte strafschop van Younes Didbih. Net voor het rustsignaal trof weer opnieuw M’Rabet Eloued na een slim overstapje van Wessel Adriaens.

Monsterscore bleef bespaard

In de tweede helft walsten de Weertenaren over hun opponent heen. Door twee keer Wessel Adriaens en één keer Muhamet Gashi werd het uiteindelijk 6-0. Een monsterscore werd de bezoekers echter bespaard.

Trainer Douven was tevreden na de gemakkelijke zege. „Het ging zelfs te gemakkelijk eigenlijk. We doen er veel te lang over om de 2-0 te maken. Het ook 10-0 kunnen en moeten worden.”

Bijkomstig voordeel na afloop is het verlies van twee concurrenten. Alleen EFC uit Eersel staat na deze ronde nog op gelijke hoogte met Wilhelmina’08.