hoofdklasse btitelrace

Groene Ster blijft op titelkoers na voetbalderby tegen Minor

Print
Groene Ster blijft op titelkoers na voetbalderby tegen Minor

Jerome Beckers (Minor) vecht een verbeten duel uit met de in zijn rug staande Thommie Vluggen. Afbeelding: bas quaedvlieg

nuth / Heerlen / Hoensbroek -

Ook in de derby tegen Minor liep Groene Ster geen averij op. De ploeg van Maurice Verbunt won vrij eenvoudig met 0-2 en ligt door nog steeds stevig op titelkoers.

Voor Minor-doelman Lennart Quaden was het een heel speciale middag. De aanvoerder van de thuisclub verdedigt komend seizoen de kleuren van Groene Ster. „Ik ben nu bij Minor en doe mijn uiterste best voor dit team”, aldus de doelman, die bij Meerssen in de hoofdklasse debuteerde, overstapte naar Minor en nu dus naar Groene Ster verkast.

Dat Minor verloor, lag absoluut niet aan Quaden. Met enkele katachtige reflexen hield hij de bezoekers van een nog ruimere zege af.

Heer en meester

„Dat is het enige verwijt, dat ik mijn team kan maken. We moeten halverwege al met 0-3 voorstaan”, vond Verbunt. Die analyse klopte als een bus. Groene Ster was heer en meester en kwam door een fraaie treffer van Thommie Vluggen al snel op voorsprong: 0-1.

In het vervolg was het wachten op de tweede treffer van de gasten. Zonder tot bruisend voetbal te komen, kreeg Groene Ster drie uitgelezen mogelijkheden om Minor al voor de pauze de nekslag te geven. Vluggen (tweemaal) en Cem Unal misten echter in kansrijke positie, of strandden op Quaden.

Slechts een strovuurtje

De thuisclub bleef met pijn en moeite in de wedstrijd en kreeg meteen na de pauze via Raymond Buis de eerste serieuze kans. Zijn inzet miste echter precisie.

De lijstaanvoerder was korte tijd de regie kwijt. Dylan Zwartjes treuzelde bij het uitverdedigen, waarna Koen Claessens dicht bij de gelijkmaker was. De dadendrang van Minor bleek uiteindelijk slechts een strovuurtje.

Commando overnamen

De gasten namen het commando weer over en kregen een aantal mogelijkheden. Het duurde tot de slotfase alvorens Chefrino Eind handig gebruikmaakte van zijn lichaam. Hij zette Tjemu Kunu aan de kant en scoorde beheerst.

Door deze zege gaat Groene Ster met twee punten voorsprong op Gemert aan de leiding. Het team van Verbunt heeft alles in eigen hand. Komende zondag thuis tegen Vlissingen, vervolgens uit naar Alphense Boys en de laatste thuiswedstrijd tegen UDI’19.

Handhaving mogelijk

Ondanks het verlies was niet alles somber bij de thuisclub. Met een glimlach keek men bij Minor tevreden naar de uitslagen van de concurrentie. In de strijd om lijfsbehoud behaalde geen van de ploegen onderin de volle winst.

„Met nog twee duels op vreemde bodem te gaan (Leonidas en Gemert) is handhaving voor ons zeker mogelijk. Dan is mijn doelstelling hier gehaald”, aldus scheidend trainer Guido Leunissen.