tweede klasse g

Voetballers Geusselt Sport winnen spannende derby van Eijsden

Print
Voetballers Geusselt Sport winnen spannende derby van Eijsden

Afbeelding: Getty Images

eijsden / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Mariadorp / Maastricht / Itteren -

Na de 2-3 winst op Eijsden is Geusselt Sport nog niet uit het gedrang onderin. Een beetje lucht, maar veel meer is het ook niet. Eijsden daarentegen leeft nu tussen hoop en vrees.

Dat de derby tussen Eijsden en Geusselt Sport een wedstrijd voor de onderbuik zou worden, stond eigenlijk al op voorhand vast. Duels tussen Eijsden en Maastrichtse voetbalclubs staan immers voor duels tussen clubs, spelers en supporters die elkaars bloed wel kunnen drinken.

Het weerspiegelde zich ook in de degradatiekraker in een psychologisch spel van provocatie, kietelen en blufpoker.

Elftal zonder vertrouwen

Eijsden, dat zich de afgelopen weken als een elftal zonder vertrouwen, finesse en daadkracht voorin toonde, leek al snel te worden afgetroefd op scherpte. Na twaalf minuten kopte middenvelder Chassy Lewerissa een perfect aangesneden vrije trap van Geusselt Sport-aanvoerder Rick Sour binnen.

De thuisploeg rechtte echter de rug. Binnen vijf minuten bogen Nick Nelissen en Noah Beckers de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Machtig spannend

In de tweede helft bracht spits Francisco Martin Martin het fellere en fysiek sterkere Geusselt Sport al snel langszij: 2-2. Sour zette de gasten vanaf de penaltystip op het winnende spoor, na een opzichtige overtreding van Raymond Frijns op Toby Thehu. Eijsden zette nog een keer vol aan. Het resulteerde in een machtig spannende slotfase.

Diep in blessuretijd prikte Nelissen de gelijkmaker binnen. Scheidsrechter Sander Huijs wees naar de middenstip, maar annuleerde op aangeven van de gastengrensrechter de treffer daarna alsnog.

Onbegrijpelijke beslissing

Het leidde tot commotie en stevige discussies. „De scheidsrechter weet dat een clubgrensrechter in dit soort situaties altijd ten faveure van zijn eigen team vlagt. Als hij op basis van eigen waarneming constateert dat het een doelpunt is, vind ik het onbegrijpelijk dat hij daarop alsnog terugkomt”, baalde Eijsden-aanvoerder Rik Wolfs.

Matchwinnaar Rick Sour inhaleerde het zoet van de overwinning. „Je weet dat het op knokken aankomt in dit soort beladen derby’s. Dat hebben we prima ingevuld. Onze zege was verdiend, al was het in de slotfase echt billenknijpen.”