hoofdklasse b

Meerssen voetbalt zich definitief veilig in duel zonder franje

Print
Meerssen voetbalt zich definitief veilig in duel zonder franje

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Het duel om des keizers baard tussen Meerssen en Nuenen is onbeslist gebleven. Beide ploegen speelden zich definitief veilig door elkaar in evenwicht te houden: 1-1.

Baronie, Groene Ster, Unitas, Gemert en Halsteren strijden nog voor de titel. Meerssen volgt als zesde op de ranglijst als ‘best of the rest’ en heeft eigenlijk niets meer om voor te spelen. Het gat met de koploper is namelijk twintig punten, eveneens als dat met de rode lantaarndrager.

Zonder veel franje

Een seizoen zonder al te veel franje, maar Meerssen weet zich toch redelijk makkelijk te handhaven in de hoofdklasse. En dat terwijl de ploeg van Miguel van Dungen gedurende het seizoen veel tegenslagen heeft gehad. „Als je ziet wat wij allemaal hebben moeten verwerken, vind ik het een uiterst knappe prestatie van de jongens”, zegt de Brabantse coach.

Met het in de winterstop wegvallen van doelpuntenmachine Jordy van der Schoot - hij maakte de overstap naar het Belgische Neerpelt - werd het niet gemakkelijker voor de geel-zwarten. Van der Schoot was in de eerste helft van het seizoen een zeer belangrijke pion in het elftal van Meerssen. Hij was negen keer trefzeker in de hoofdklasse.

Beperkte marges

Daaropvolgend verdween ook nog Lloyd Borgers, de andere spits, in de lappenmand. „We waren daarom genoodzaakt om verdedigers om te toveren tot aanvallers”, vertelt hij. Toch flikte Meerssen het zondagmiddag om al definitief zeker te zijn van lijfsbehoud. Dat biedt ook mogelijkheden om al naar het volgende seizoen te kijken, want Van den Dungens marges zijn in elke linie enorm beperkt.

„In de breedte moeten er zeker wat jongens bijkomen, maar de basis staat in ieder geval en daar ben ik tevreden over”, geeft Van Dungen aan.

Bedroevend laag niveau

Op Sportpark Marsana was het niveau van dit duel overigens bedroevend laag. In het geheel geen flonkerende individuele acties, amper vloeiende combinaties, nul hectische taferelen in het strafschopgebied en het ontbrak aan zinderende spanning.

Toch slaagden beiden ploegen erin om tot scoren te komen. Agit Sahin was na twintig minuten succesvol, maar lang konden de Meerssenaren niet van deze voorsprong genieten. Vier minuten later friemelde spits Noel Jansen al de gelijkmaker achter doelman Geoffrey Jacobs binnen.