Reuver blijft in degradatiezorgen na verlies in voetbalderby tegen Bieslo

Print
Reuver blijft in degradatiezorgen na verlies in voetbalderby tegen Bieslo

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

beesel / Reuver -

Bieslo heeft zondagmiddag op eigen veld de gemeentelijke derby tegen Reuver met 2-1 gewonnen. Door het verlies is Reuver nog lang niet verlost van degradatiezorgen. Bieslo is al lang en breed veilig.

De beslissing viel een kwartier voor tijd toen Juul Niesen van Bieslo op de rand van de zestien een vrije schop mocht nemen. Noud Schoolmeesters tikte de bal bij de tweede paal binnen: 2-1.

Gemakkelijk gegeven strafschop

Reuver zat in het eerste bedrijf beter in de wedstrijd . De gasten scoorden verdiend de 0-1. Bart van Buggenum van Reuver scoorde uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Even later had Bieslo op gelijke hoogte kunnen staan. Een vrije trap van Stan Pouls werd door Reuver-sluitpost Ottenheim gekeerd.

Het tweede bedrijf was voor Bieslo. De thuisclub beet feller van zich af, en dat leverde twee treffers op. Eerst mikte Pouls een vrije schop in de korte hoek (1-1), waarna Schoolmeesters de gasten in rouw dompelde: 2-1.

Hete finales

Met nog drie duels voor de boeg heeft Reuver vier punten voorsprong op nummer voorlaatst Trainer Martin Niemans van Reuver verzuchtte. ,,Er wachten ons hete finales. We hadden bij winst goede zaken kunnen doen. Na die 1-0 van ons moeten we gewoon 2-0 maken.”