vierde klasse d

Voetballers Swalmen treuren niet lang om gemiste periodetitel

Print
 Voetballers Swalmen treuren niet lang om gemiste periodetitel

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

swalmen / Tegelen -

Swalmen is er zondag thuis niet in geslaagd de tweede periodetitel te winnen. Opponent TSC’04 was met 2-3 te sterk.

De prijs ging naar Roggel, dat met 4-2 van rivaal Panningen won.

Ondanks twee fraaie treffers had aanvaller Sjors Trepels (22) van Swalmen er de smoor in. Terecht, want Swalmen vocht vanaf de competitiestart tegen degradatie. De eerste zeven duels leverden slechts één punt op. Pas na de 2-0 thuiszege tegen Bieslo, eind november vorig jaar, kreeg Swalmen vleugels.

Niet capabel

Trainer Sten Vries zorgde voor teamgeest en compact spel. Bovendien scoorde Swalmen op belangrijke momenten. Zondag zat het er echter niet in. TSC’04 voetbalde voor de pauze volwassen en slimmer, terwijl Swalmen wanhopig naar gaten zocht.

Spits Trepels: ,,Jammer. Die periode zou een leuk extraatje zijn geweest. Maar het is misschien ook wel goed dat we geen nacompetitie spelen. Ik denk niet dat onze groep capabel is voor de derde klasse. Er gaat misschien een stel vaste krachten weg.”

Niemand verwacht

Zo spoelde Trepels de kater snel door. Zijn club is veilig, en dat had niemand aan het begin van het voetbaljaar verwacht. Swalmen kreeg rammel van TSC’04 (7-2) en Panningen (2-7). Maar coach Vries zag de kwaliteiten, en die kwamen bij Koningslust (2x), Leeuwen, en Belfeldia bovendrijven.

Goaltjesdief Trepels hoopt derhalve, dat Swalmen volgend jaar stukken sterker voor de dag komt. „We worden gewoon een degelijke middenmoter.”

Sluwe aanvallers

Moreno Timp van de gasten uit Tegelen kopte een corner feilloos binnen: 0-1. Het tweede bedrijf was gelijkwaardiger. Swalmen kwam via Trepels op 1-1, en moest winnen om de periode te grijpen. Tijdens die aanvalsdrang gaf de thuisclub steeds meer ruimte weg. De sluwe Timp en Toby Colbers wisten daar wel raad mee: 1-3. De aansluitingstreffer van dezelfde Trepels (2-3) viel te laat, en dus kon Roggel feest gaan vieren.