derde klasse a

Voetballers Sporting Heerlen vieren titel na ruime winst

Print
Voetballers Sporting Heerlen vieren titel na ruime winst

Bram Leenen weet wel raad met de fles champagne. Afbeelding: johannes timmermans

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek -

Sporting Heerlen moest na vorige week op herhaling en nog een weekje wachten alvorens de titel kon worden binnengehaald. Bij SCM deed de ploeg wat het moest doen: 1-5.

Sporting Heerlen was het gehele seizoen de beste ploeg. Alleen SVN kon nog enigszins in het spoor blijven. Met grote overmacht werd het kampioenschap door de Heerlenaren binnengehaald. Tegen een verzwakt SCM werd het karwei geklaard.

Champagnedouche

Je zou verwachten dat de spelers na afloop uit hun dak zouden gaan. Maar dat was niet zo. Ze keken elkaar aan alsof ze niet konden geloven dat de buit binnen was. Tot SCM-voorzitter Jan Wijnants aanvoerder Bram Leenen een bos bloemen overhandigde. Pas toen drong het besef door dat Sporting Heerlen daadwerkelijk kampioen was.

Als dollemannen besprongen de spelers elkaar. Luid zingend en jubelend waren ze niet meer stil te krijgen. De champagneflessen werden ontkurkt en degene die in de buurt van het geestrijke vocht kwam, werd op een douche getrakteerd. Voor het maken van de groepsfoto was het even rustig, maar nadat de kampioensshirts waren aangetrokken, begon alles van vooraf aan.

Binnen kwartier beslist

Voorzitter Cor Gubbels stond het van een afstandje te bekijken. Halverwege (het stond toen al 0-3) was hij nog niet zeker van zijn zaak. „Het kan nog alle kanten op”, zei hij en verwees naar de kansen die SCM had gehad, maar niet benut.

Het duel was al binnen een kwartier beslist. Wesley en Dylano van Dyk én Liam Vente hadden toen al doel getroffen. Na de rust voegde Adrian Sokolowski er nog twee aan toe, alvorens Jawad Radouane vlak voor tijd de pijn wat verzachtte door tegen te scoren.

Eigen weg bewandelen

Leenen was in zijn nopjes. De captain, die al vele jaren voor de Heerlense ploeg uitkomt, had ook de magere jaren meegemaakt. „Heerlijk om nu weer eens feest te kunnen vieren. Onze trainer Jorrit Dacier heeft hier een groot aandeel in gehad. Hij is vorig seizoen met ons een weg ingeslagen en is die blijven bewandelen. Mede door zijn prima aanpak hebben wij grote progressie geboekt met het kampioenschap als resultaat.”