Dramatisch verhaal van 11 Limburgse kinderen die hun ouders verloren, krijgt een vervolg op televisie

Print
Dramatisch verhaal van 11 Limburgse kinderen die hun ouders verloren, krijgt een vervolg op televisie

Thea Lamers bij de woning waarin zij de onheilsboodschap kreeg. Afbeelding: Theo Peeters

Heijen / Afferden -

Het verhaal van Thea Lamers uit Afferden, die vorig jaar een boek uitbracht over haar trieste familiegeschiedenis, krijgt een vervolg op televisie.

KRO-NCRV besteedt zondag 12 mei in een aflevering van Kruispunt een uitzending aan haar en haar familie. Lamers verloor op 18 april 1969 haar ouders bij een verkeersongeval in Heijen. Zij en haar tien broers en zussen werden wees en overgebracht naar een kindertehuis.

Was het de bedoeling dat de kinderen bij elkaar zouden blijven, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. In haar boek beschrijft Lamers de dagen na het ongeluk, het leven in het weeshuis en het uiteenvallen van de familie.

Lees ook: Hoe elf kinderen in één klap ouderloos raakten door een ongeval

In de uitzending gaat Lamers - ze woont inmiddels in Siebengewald - terug naar kindertehuis Bethanië (in Horn bij Roermond) waar ze een deel van haar jeugd doorbracht. Niet alleen Thea Lamers komt in de uitzending aan het woord, ook een buurvrouw die het vertrek van het gezin nog op het netvlies heeft staan en een oud-gezinsverzorgster vertellen hoe zij die periode hebben ervaren.

Het verhaal krijgt toch nog een happy end. In een reünie komen (de meeste) broers en zussen toch weer bij elkaar.

Kruispunt, zondag 12 mei 23.10 uur (NPO2).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →