vierde klasse B

Met veel strijdlust voetbalt Kakertse Boys naar cruciale winst

Print
Met veel strijdlust voetbalt Kakertse Boys naar cruciale winst

Afbeelding: Getty Images

landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Kakertse Boys boekte zondag in de strijd om klassenbehoud een belangrijke 3-2 overwinning op concurrent Eikenderveld en kan zich door deze zege nog steeds veilig spelen.

Het is dit seizoen ongekend spannend in de vierde klasse B. Maar liefst zeven clubs komen nog in aanmerking voor de nacompetitie om klassenbehoud. Er zal in de laatste drie weken dus nog volop gestreden moeten worden om boven de streep te eindigen.

Bol van de spanning

Voor aanvang van het duel had Eikenderveld, de nummer acht van de ranglijst, slechts drie punten voorsprong op nummer twaalf Kakertse Boys. De wedstrijd stond dan ook bol van de spanning en de bezoekers gingen hier als beste mee om. Met technisch verzorgd voetbal werd de thuisclub onder druk gezet en de gasten regen de kansen aaneen.

Kakertse Boys ontsnapte tot tweemaal toe aan een achterstand. Eerst knalde Chadli Taoufik op de paal en even later stopte doelman Nikki Veldman de bal nog net op de doellijn. Tien minuten na rust was het dan eindelijk raak. Spits Zaka Tamouk bracht de gasten met een geplaatst schot op een verdiende 0-1 voorsprong en het verzet van Kakertse Boys leek gebroken.

Ongelukkige handsbal

Het liep echter anders. Een paar minuten later gleed Mohammed Elberkani een voorzet van Kakertse Boys achter zijn eigen doelman: 1-1. De thuisclub zat weer in de wedstrijd en kwam niet lang hierna zelfs op voorsprong. Na een ongelukkige handsbal benutte Wesley Haagmans de toegekende strafschop en twee minuten later bracht Kay Selder de stand met een mooie kopbal op 3-1.

Eikenderveld gooide hierna alles op de aanval en kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Ayoub Tamouk soleerde door de defensie van de thuisclub heen en scoorde beheerst de aansluitingstreffer: 3-2.

In de slotfase kwam Eikenderveld door diezelfde Tamouk nog dicht bij een gelijkspel. Eerst schoot hij op de paal en even later werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Vechtlust en inzet

Na het laatste fluitsignaal opluchting bij de thuisclub. Wesley Haagmans: „Dit was voor ons een cruciaal duel. Op basis van vechtlust en inzet hebben we de drie punten behaald, blijven we in de race om klassenbehoud, dus hebben we het in eigen handen.”