vierde klasse b

Ondanks verlies is de periodetitel voor voetballers RKHBS

Print
Ondanks verlies is de periodetitel voor voetballers RKHBS

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

Voerendaal heeft dankzij een 2-1 zege op naaste concurrent RKHBS een riant uitzicht op de tweede plaats. RKHBS lijkt daarvoor af te haken, maar pakte wel de tweede periode.

Die periodetitel kon RKHBS alleen met curieuze uitslagen op de andere velden nog ontgaan. Ondanks het verlies in de derby tegen Voerendaal pakte het team van Mike Bisschops toch die prijs.

Knappe prestatie

Daarvan was overigens direct na afloop niets te merken, maar dat wordt volgens Bisschops ruimschoots goedgemaakt. ,,Reken er maar op, dat we dit resultaat gaan vieren, al waren we erg gebrand op die tweede plek. We hebben kansen genoeg gehad om zeker een gelijkspel uit het vuur te slepen.”

De jonge coach (29) is bezig aan zijn eerste seizoen bij RKHBS. ,,Na zes duels stonden we stijf onderaan. Des te knapper vind ik het pakken van die tweede periode.”

Wake-upcall

De bezoekers begonnen sterk aan het duel en drukten Voerendaal terug. Doelman Sander Smeets werd regelmatig getest, maar de Voerendaal-goalie hield zijn doel met knappe reflexen schoon. Toch was het gezien het spelbeeld niet meer dan logisch, dat RKHBS op voorsprong kwam. Yarin Meessen reageerde alert op een lange bal en liet Smeets nu wel kansloos: 0-1.

Dit moest een wake-upcall zijn voor Voerendaal, waar topscorer Kjell Kleijkers zijn dag niet leek te hebben. Niet veel later was het echter gelijk, toen aanvoerder Jim Mijnes een fraaie aanval afrondde: 1-1.

Goaltjesdief bewijst waarde

Al een paar tellen na de hervatting was Smeets weer de reddende engel, toen hij de bal nog net voor de lijn kon grijpen. RKHBS nam weer het initiatief, maar kansen werden niet benut. De jacht op de gelijkmaker werd ruw verstoord door de tegenstander.

Kleijkers bewees zijn waarde, door een assist van Michel van Dinther binnen te glijden en werd daarmee matchwinnaar. De topscorer, de goaltjesdief, staat er ook in mindere duels.

Jubileumfeest met nacompetitie

Juist buur RKHBS kan Voerendaal nog van de tweede plek afhouden maar dat gaat volgens captain Mijnes niet gebeuren. Hij is kind van de club en bleef Voerendaal altijd trouw. ,,We willen als ploeg vooral dit seizoen succes hebben. Die tweede plek pakken we, daar maak ik me geen zorgen over. De club werd in april 90 jaar en we gaan deze maand feesten. Hoe mooi zou dat zijn met een plek in de nacompetitie?”