Van Hanegem wordt geen trainer bij FC Den Bosch

Print
Van Hanegem wordt geen trainer bij FC Den Bosch

Afbeelding: ANP

Na ruim anderhalve week van hoop vanuit Den Bosch is er nu duidelijkheid rond Willem van Hanegem. Hij zal geen trainer worden van de club in de play-offs om promotie naar de eredivisie.

,,Ze mogen bellen voor advies, maar ik word geen trainer,” schrijft de 75-jarige Van Hanegem maandag in zijn column in AD Sportwereld.

De geruchten rond Van Hanegem en een mogelijke terugkeer als trainer ontstonden op vrijdag 26 april, toen hij in Kerkrade op de tribune zat bij Roda JC - FC Den Bosch (0-2) naast zijn goede vriend Wim van der Horst.

Van Hanegem liet vorige week in zijn column al weten dat hij geen trainer meer zou worden, maar vanuit Den Bosch bleef er afgelopen week hoop. ,,Zoals ik vorige week al zei, ik wil daar best helpen, maar ik heb gewoon geen zin om het gezeik er omheen”, zegt Van Hanegem. ,,Erik van der Ven en Paul Beekmans zijn jonge trainers die daar werken en dat zijn gasten die het echt wel zien. Als ze advies nodig hebben, kunnen ze mij altijd bereiken. Maar nogmaals, ik word geen trainer in De Vliert. Dat is niet omdat ik de ploeg niet goed genoeg vind, want Den Bosch heeft leuke spelers in de selectie. Ik pas gewoon voor de show er omheen.”

FC Den Bosch speelt in de halve finales van de play-offs tegen Go Ahead Eagles. De heenwedstrijd in Deventer is op zondag 19 mei, de return in Den Bosch op woensdag 22 mei. In de finale wacht daarna mogelijk De Graafschap of de winnaar van RKC - NEC.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: