Twee huizen onbewoonbaar na uitslaande brand op zolderverdieping

Print

Uitslaande brand bij woning in Venray. Afbeelding: SK-Media

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren - Een uitslaande brand op de zolderverdieping van een woning in Venray heeft de brandweer handenvol werk bezorgd. Twee huizen raakten door het vuur onbewoonbaar.

De brand brak omstreeks kwart over elf uit in het geschakelde huis aan de Allegrostraat. Aanvankelijk was nog sprake van veel rookontwikkeling, maar na bijna drie kwartier blussen sloegen plotseling de vlammen uit het dak en moest de brandweer opschalen naar grote brand.

De bewoners konden de woning tijdig verlaten. Er raakte niemand gewond.

Onbewoonbaar
Vanwege de brand- en waterschade aan het huis moesten de bewoners de nacht elders doorbrengen. Dat gold ook voor de buren, van wie de woning ook schade opliep. 

De brandweer was ter plekke met een ladderwagen om het vuur te bestrijden en te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een ander pand. 

Het vuur heeft de zolder en eerste verdieping van de woning verwoest. De rest van de woning heeft flinke rook en waterschade opgelopen.De bewoners kunnen niet terug naar hun woning. Voor hen wordt vervangende woonruimte geregeld. De woning van de buren heeft rookschade opgelopen.

Over de oorzaak van de brand kan de woordvoerder van de brandweer ook nog geen mededelingen doen. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →