Heftige beelden: Passagier Russisch vliegtuig filmt brand vanuit toestel

Print

Video: De Limburger

Bij een vliegtuigongeluk in Moskou zijn zondagavond zeker veertig doden gevallen. Het toestel maakte een harde noodlanding op Sheremetyevo airport. Op beelden vanuit het vliegtuig is te zien hoe het achterste gedeelte van het toestel in brand staat.

Het vliegtuig maakte een harde landing op een vliegveld in Moskou en vloog vervolgens in brand. Het toestel schiet door op de landingsbaan waarna passagiers bij stilstand via de glijbanen uit het brandende vliegtuig springen.

Zondagavond werd gevreesd voor meerdere doden, maar volgens een woordvoerder van vliegmaatschappij Aeroflot wordt nu uitgegaan van 40 slachtoffers. In het vliegtuig, een Sukhoi SSJ100, zaten 73 passagiers en vijf crewleden. Twee van de slachtoffers zijn tieners.

Over de oorzaak van de crash is nog niks bekend. De piloot had veel ervaring en het vliegtuig was recentelijk nog gecontroleerd.

Check

De SSJ100 is een vliegtuig met twee motoren dat sinds 2011 vliegt. Volgens de maatschappij heeft het betreffende toestel begin april nog een check gehad. De piloot heeft volgens Aeroflot meer dan 1400 vlieguren ervaring. Het type vliegtuig wordt veel gebruikt in Rusland. Ook in Mexico en Armenië wordt er veel mee gevlogen.

Het fatale ongeluk in Moskou is het tweede grote incident met de Superjet, in 2012 vloog een SSJ100 tegen een berg tijdens een demonstratievlucht. Alle 45 inzittenden kwamen toen om.

Heftige beelden: Passagier Russisch vliegtuig filmt brand vanuit toestel
Foto: REUTERS