Trainerswissel

Vijfdeklasser Astrantia strikt Patrick Pothuizen

Print
Vijfdeklasser Astrantia strikt Patrick Pothuizen

Vijfdeklasser Astrantia (geel shirt) wordt komend seizoen getraind door Patrick Pothuizen. Afbeelding: Marieke Lemmen

Middelaar / Molenhoek / Mook / Plasmolen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Voor de selectie van vijfdeklasser Astrantia staat vanaf het seizoen 2019-2020 een nieuwe trainer, met een bekend gezicht. Het bestuur van de Middelaarse voetbalvereniging heeft ex-profvoetballer Patrick Pothuizen aangesteld. Hij volgt huidig trainer Rob Kroesen op.

Pothuizen kwam als speler van onder andere NEC, Vitesse Arnhem en FC Twente in negentien jaar tot vierhonderd wedstrijden in de eredivisie. Na zijn profcarrière speelde hij twee seizoenen voor De Treffers (Groesbeek) en drie jaar voor DIO’30 in Druten. De nieuwe oefenmeester van Astrantia werkte als assistent en interim trainer bij NEC. Ook had hij de jeudteams O19 bij De Treffers en DIO’30 onder zijn hoede.

Patrick Pothuizen ziet perspectief bij zijn nieuwe club. ,,Ik kom met een gezonde sportieve ambitie naar Astrantia en wil minimaal in de top 5 meedraaien. Gezien de huidige spelersgroep met veel jeugdig talent en de al aangekondigde versterkingen vind ik dat een logische ambitie.” Het bestuur en TC van Astrantia zien uit naar de samenwerking met Patrick Pothuizen. ,,Een veelbelovende en unieke stap voor Astrantia. Een stap die onderstreept dat Astrantia vertrouwen heeft in de verdere, sportieve, toekomst”, aldus voorzitter Norbert Kamps.