A2 bij Eindhoven na uren weer open na ernstig ongeluk met vrachtwagen

Print
A2 bij Eindhoven na uren weer open na ernstig ongeluk met vrachtwagen

Afbeelding: ED/Bert Jansen

De A2 bij Eindhoven was maandag urenlang afgesloten na een ernstig ongeluk met twee vrachtwagens. Een Belgische vrachtwagenchauffeur raakte hierbij zwaargewond.

De hoofdrijbaan was enkele uren afgesloten. Rond 10.30 uur ging er weer één rijstrook open. Iets na twee uur is de weg volledig vrijgegeven.

Een vrachtwagen stond op de vluchtstrook vanwege pech. Een andere vrachtwagen reed achterop het stilstaande voertuig. De chauffeur van de stilstaande wagen stond volgens de politie vermoedelijk naast zijn vrachtwagen. Door de klap raakte hij zwaargewond. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse en de man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen

Wonder boven wonder kwam de 30-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die in de achterste vrachtwagen zat er beter vanaf. Hij is wel naar het ziekenhuis gebracht, maar alleen ter controle. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het is nog niet duidelijk hoe het kon dat de man op de andere vrachtwagen reed. De politie roept daarom ook getuigen op zich te melden.

Een deel van de lading van een vrachtwagen is op de rijbaan terechtgekomen. Het gaat om lege flessen.