Video: Pizzeria compleet verwoest na explosie: studenten en hond aan vlammen ontsnapt

Print

New York Pizza Utrecht in brand. Video: De Limburger

Een filiaal van New York Pizza aan de Nobelstraat in Utrecht is maandagochtend volledig uitgebrand na een grote explosie.

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is de brand inmiddels bijna uit. Op een paar plekken wordt nog nageblust.

Een bewoner die boven de pizzeria woont vertelde aan een verslaggever ter plaatse hoe hij opeens rook boven het huis zag, toen hij aan de achterkant van het huis op de eerste etage aan het eten was. ,,Ik zag rook en daarna hoorde ik heel hard gegil en geschreeuw. Toen ik naar binnenliep, zag ik de rook al in de woonkamer. Ik heb daarna iedereen in het huis wakker gemaakt en met de hond zijn we naar buiten gevlucht”, vertelt de bewoner. In het huis wonen negen studenten.

Volgens de VRU hoeven de bewoners niet naar het ziekenhuis. Wel zijn ze door ambulancepersoneel gecontroleerd omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd. Wat de oorzaak is van de explosie, is niet duidelijk.

Op last van de brandweer zijn er drie bushaltes vervallen door de brand. Dat meldt U-OV. Reizigers kunnen tijdelijk niet in - of uitstappen bij de Neude, Janskerkhof en Stadsschouwburg. Bussen rijden om via de Sint Jacobsstraat en de singels.

Video: Pizzeria compleet verwoest na explosie: studenten en hond aan vlammen ontsnapt
Grote brand bij New York Pizza aan de Nobelstraat in Utrecht. Foto: AD