Video: Belgische Songfestival-inzending uitgelachen om outfit

Print

Video: De Limburger

Eliot (19), de Belgische deelnemer van het Eurovisiesongfestival in Israël, heeft zijn act zondag voor het eerst geoefend op het podium in Tel Aviv. Vocaal klonk het allemaal nog wat onzeker, maar het meest besproken was zijn outfit.

Eliot ging gekleed in een zwart jasje met oranje motieven, gemaakt door de bekende ontwerper Walter Van Beirendonck. Songfestival.be ziet er een reddingsvest uit een vliegtuig in. “Als Eliot dit inderdaad aantrekt tijdens de eerste halve finale, kan de Barbara Dex Award weleens in eigen land blijven”, schrijft Songfestival Weblog, verwijzend naar de jaarlijkse prijs voor slechtstgeklede artiest op het Songfestival. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische zangeres die in 1993 werd uitgelachen om haar onflatteuze, zelfgemaakte jurk.

Eliot vertegenwoordigt België met het popnummer Wake up, geschreven door dezelfde componist als City lights van Blanche. Daarmee werd België twee jaar geleden vierde. Ook toen was er na de eerste repetitie veel kritiek op de stem, présence en outfit van Blanche. De eerste halve finale, waaraan België meedoet, vindt volgende week dinsdag plaats.

Lees ook: Duncan Laurence: ‘Best beetje nerveus voor mediacircus Tel Aviv’