Politiebureau in Parijs gesloten vanwege ‘vlooieninvasie’: ‘Dit kan zo niet doorgaan’

Print
Politiebureau in Parijs gesloten vanwege ‘vlooieninvasie’: ‘Dit kan zo niet doorgaan’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een politiebureau in het noordoosten van Parijs is zondag gesloten vanwege een ‘vlooieninvasie’. De agenten hadden al langer last van de beestjes en pogingen tot ongediertebestrijding hebben niet geholpen, melden lokale media.

‘Gesloten tot nader bericht’, staat op een briefje op de voordeur van het politiebureau in het negentiende arrondissement van de Franse hoofdstad. Het gebouw is ontruimd.

Er is sprake van een ware ‘vlooieninvasie’ en de werkomstandigheden waren al dagen ondraaglijk, meldt de Alliance Police Nationale, de Franse politievakbond, op Twitter. Afgelopen donderdag verslechterde de situatie, met steeds meer agenten die meerdere jeukende vlooienbeten opliepen en de vlooien ook mee naar huis namen, waarna ook hun families slachtoffer werden van de bloedzuigende beestjes.

Dokter

,,Verschillende agenten hebben dokters geconsulteerd met de beten’’, vertelde vakbondsleider Emmanuel Cravello aan een Frans radiostation. ,,Het probleem is dat sommigen de beesten nu mee naar huis hebben genomen en dat nu hun kinderen worden gebeten. Dit kan niet zo doorgaan.’’

De politievakbond eist dat het bureau wordt gedesinfecteerd, zoals ‘veel eerder had moeten gebeuren’. Vandaag vindt er een gesprek plaats met de minister.