Pak de plantjes maar weer in, het wordt koud

Print
Pak de plantjes maar weer in, het wordt koud

Wie al jonge plantjes in de tuin heeft gezet, doet er goed aan die af te dekken tegen nachtvorst. Afbeelding: Shutterstock

Geen zomers colaatje op het balkon na het werk en ook geen tv’s in de achtertuin als Ajax woensdag de tweede halve finale speelt in de Champions League: het blijft maandag én de rest van de week wisselvallig en koud.

Het kan in heel Nederland het aan de grond gaan vriezen. Weerplaza meldt dat het in Nederland maandag de hele dag wisselend bewolkt is. Er waait een matige tot krachtige noordwestenwind en maandagmiddag is het zo’n 9 tot 11 graden. Maandagnacht wordt het zo’n 2 graden en bewolkt. Het is aan te raden de vorstgevoelige planten af te dekken of binnen te halen.

Koude weersomstandigheden als deze zagen we de afgelopen jaren niet in mei. Volgens Weerplaza moeten we daarvoor terug naar 2015. ,,Als de koele meidagen deze week voortduren, behoort het eerste deel van deze meimaand tot een van de koelste van de afgelopen dertig jaar. Het vormt in ieder geval een schril contrast met vorig jaar, toen begon de zomer al in mei. Deze week hebben we de winterjas nog vaak nodig”, zegt weervrouw Diana Woei. Het blijft naar verwachting de hele week wisselvallig, inclusief het weekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen