Nieuwe Bach cantate-uitvoering in Heythuysen

Print
Nieuwe Bach cantate-uitvoering in Heythuysen

Een eerdere cantate-uitvoering in de kerk van Heythuysen. Afbeelding: Stichting Bach Cantates Heythuysen

Heythuysen -

De H. Nicolaaskerk in Heythuysen is op zondag 19 mei opnieuw de locatie voor de opvoering van een cantate van Johann Sebastian Bach, opgevoerd door het koor, orkest en solisten van de Stichting Bach Cantates Heythuysen. Publiek wordt in de gelegenheid gesteld om het slotkoraal mee te zingen.

Voor deze uitvoering is de keus gevallen op cantate BWV 44 getiteld Sie werden euch in den Bann tun. Na een korte inleiding om 19.30 uur wordt kort samen met het publiek het slotkoraal ingestudeerd. Na een korte uitleg over de betekenis van deze cantate start de uitvoering. De uitvoering duurt tot ongeveer 20.15 uur, waarna er nog gelegenheid is om na te praten. Om de uitvoeringen zo laagdrempelig mogelijk te houden wordt er geen entree geheven. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld om de onkosten te bestrijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen