Levenslang voor bejaarde Sittardenaar voor moord op ex-vrouw

Print
Levenslang voor bejaarde Sittardenaar voor moord op ex-vrouw

Josée Widdershoven. Afbeelding: HBvL

Sittard / Maastricht -

Lei B. uit Sittard heeft levenslang gekregen voor de moord op zijn ex-echtgenote Josée Widdershoven (64), bijna tien jaar geleden in Maasmechelen.

De jury oordeelde eerder op de maandag al dat de Sittardenaar schuldig is. De straf werd aan het eind van de middag uitgesproken door het hof van assisen in Tongeren.

De 71-jarige B. is spoorloos, maar tijdens de zitting werd duidelijk dat een speciaal team van de Belgische politie bezig is met de opsporing van de man.

Lees ook: Voortvluchtige Sittardenaar na tien jaar veroordeeld voor moord op ex-vrouw

In garage

De van oorsprong Maastrichtse Josée Widdershoven werd op 13 december 2009 in de garage bij haar woning in Maasmechelen vermoord.

Volgens jury en de rechters gebeurde dat op gruwelijke wijze. Voorzitter van het Hof Camiel Liesens: „Ze heeft geen enkele kans gehad, het gebruikte geweld kan niet anders dan als executie omschreven worden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen