Ron Elsen, langst zittende coach van Nederland, treedt terug als trainer bij MVV

Print
Ron Elsen, langst zittende coach van Nederland, treedt terug als trainer bij MVV

MVV-coach Ron Elsen. Afbeelding: Pro Shots/Niels Boersema

Maastricht / Itteren -

Na ruim vijf jaar treedt Ron Elsen terug als coach van MVV. Hij wordt komend seizoen technisch directeur bij de Maastrichtse club en zal ook de supervisie van de jeugdopleiding voor zijn rekening nemen.

Dat beweren meerdere goed ingevoerde bronnen in en rond MVV. Elsen is de langst zittende coach in het Nederlandse betaalde voetbal. Hij nam in januari 2014 het roer over van de opgestapte Tini Ruijs. Daarvoor was hij al vijf keer eerder interim-coach. Ook fungeerde hij als technisch manager, hoofd opleidingen en assistent-coach van het eerste elftal. De 53-jarige Maastrichtenaar is al dertig jaar in dienst van de club en heeft een contract voor onbepaalde tijd. Elsen was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Kandidaat

MVV is ver gevorderd in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach en zou deze op korte termijn willen presenteren. Een voorname kandidaat met wie gesproken wordt, is Fuat Usta. De 46-jarige ex-prof haalde vorig jaar het hoogste trainersdiploma en liep toen als assistent al stage in de Geusselt. Eerder was hij rechterhand van Guus Hiddink bij het nationale elftal bij Turkije en assistent-coach bij Fortuna Sittard.

MVV wil daarnaast twee nieuwe assistenten aanstellen, als opvolgers van Wim Dusseldorp die na vier seizoenen bij MVV vertrekt. Hans Visser is nadrukkelijk in beeld. De voormalige aanvaller was dit seizoen assistent bij Roda JC, maar toonde zich solidair met hoofdcoach Robert Molenaar toen deze werd ontslagen. Visser speelde in het verleden vier jaar voor MVV en was in het seizoen 2003/04 al eens assistent-coach in Maastricht. Voor de functie van tweede assistent zingt de naam van Robbie Servais rond. Hij speelde als amateur voor SV Meerssen en werd daarna (jeugd)coach in Japan en Singapore. Momenteel is hij voor zes weken interim-bondscoach van Brunei.

Van Marwijk

Bert van Marwijk zou op de achtergrond een van de adviseurs zijn van de nieuwe structuur. De oud-bondscoach van Oranje heeft een voorname stem in het voetbalplatform van de Maastrichtse club. Paul Penders, algemeen directeur van MVV, wilde dinsdag nog niet reageren op de ontwikkelingen bij de club.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: