Duncan Laurence draagt 100 jaar oude, geverfde lakens tijdens Songfestival

Print

Duncan Laurence heeft zijn podiumoutfit voor het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv bekendgemaakt. De Arcade-zanger zal tijdens de tweede voorronde optreden in een blauwe, jeans-achtige creatie van de Nederlandse ontwerper Sjaak Hullekes.

Volgens de Arnhemse designer, zo liet hij vanmorgen weten, sluit zijn ontwerp naadloos aan bij de intieme, persoonlijke ballade waarmee Duncan hoge ogen hoopt te gooien in Israël. ,,De kwetsbaarheid van zijn nummer komt overeen met de vergankelijkheid van mijn collectie”, aldus Hullekes.

Honderd jaar oude linnen lakens

Het jasje is gemaakt van meer dan honderd jaar oude Franse linnen lakens waar één geheel van is gemaakt. De kleding van Duncan is met de hand op kleur ingeverfd. ,,De samenstelling van verschillende lakens zorgt ervoor dat bij het kleurproces er wat kleurverschil ontstaat, wat juist een bijzonder effect geeft aan de kleding. Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt”, aldus omroep Avrotros dat Duncan in Tel Aviv beleid.

Twee verschillende jasjes

Hullekes heeft twee verschillende jasjes gemaakt: één voor het optreden en een andere dat de zanger zal dragen als hij na zijn act in de zogenoemde greenroom zit. Duncan voelt zich vereerd dat hij dit ontwerp mag dragen. ,,Voor mij is Sjaak Hullekes meer dan een ontwerper. Voor mij is Sjaak een artiest. Iemand die door middel van zijn vakmanschap datgene wist te vertalen wat ik met Arcade wil vertellen in een prachtige outfit. Dankjewel Sjaak”, zegt Duncan in een reactie. De Nederlandse songfestivalinzending draagt het outfit vanmiddag voor het eerst als hij aantreedt voor de eerste repetitie achter gesloten deuren

Halve finale

Duncan treedt volgende week woensdag voor de eerste keer op tijdens een juryshow die niet op tv wordt uitgezonden. De tweede halve finale op donderdag 16 mei (waarin hij moet optreden, red.) wordt wel uitgezonden. De grote finale is zaterdag 18 mei.