Expositie focust op Sinti en Roma

Print
Expositie focust op Sinti en Roma

Een van de foto’s die tijdens de expositie ‘O Lungo Drom’ te zien is.

Spaubeek -

In het gemeentehuis van Beek is tot en met vrijdag 24 mei de expositie O Lungo Drom te zien. De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Uit het Romanes vertaald, betekent O Lungo Drom: ‘de lange weg’. Daarmee wordt niet alleen ‘de reis’ bedoeld die Sinti en Roma door de eeuwen heen maakten, maar ook ‘de weg die oneindig lijkt’. Roma en Sinti bedoelen daarmee de acceptatie van hun tradities en leefstijl in onze samenleving. Sinti en Roma voelen dat deze ‘lange weg’ nog steeds niet op zijn eind is. De tentoonstelling geeft een indruk van de tradities, de vervolging en de positieve voorbeelden van het leven van Sinti en Roma door de eeuwen heen. Op die manier wil de stichting O Lungo Drom zorgen voor meer wederzijds begrip. Meer informatie via http://www.olungodrom.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen