Fanfares Sittard en Buchten geven voorjaarsconcert

© Galyna Andrushko

Fanfare Sint Jan Sittard houdt zaterdag 18 mei een voorjaarsconcertavond in samenwerking met haar eigen slagwerkgroep en fanfare Sint Jozef Buchten.

Paul Dolhain

De slagwerkgroep zal de avond openen, gevolgd door fanfare Sint Jan. Het gezelschap uit Buchten zal de avond afsluiten. De concertavond, die begint om 19.00 uur, is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Fanfarezaal aan de Leyenbroekerweg 105 in Sittard.

Voorbereiding

Voor zowel de muzikanten uit Sittard is dit concert een voorbereiding op het concertweekend dat een maand later zal plaatsvinden. De vereniging reist 15 en 16 juni namelijk af naar Gelderland, op uitnodiging van Muziekvereniging Sint Jan Meddo. In 2015 was deze naamgenoot ook te gast in Sittard. De inmiddels traditionele samenkomst is gestart in 2004, toen laatstgenoemde het eerste Sint Jannenweekend organiseerde in Zeeland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee