Treinreizigers hebben straks meer keus op stations door nieuwe formule

Print
Treinreizigers hebben straks meer keus op stations door nieuwe formule

Een impressie van de vestiging van Treck in Leiden. Afbeelding: HMSHost

Alle stationsvestigingen van De Broodzaak zullen worden vervangen, meldt horeca-exploitant HMSHost International. Eind mei worden de eerste broodjeswinkels vervangen door een nieuw concept: Treck.

Die naam lijkt een knipoog naar zowel de lekkere trek die treinreizigers kunnen hebben tijdens hun reis als naar het spoor waarop de treinen rijden. HMSHost International verzorgt horeca op stations en vliegvelden wereldwijd. In Nederland alleen al exploiteert zij de restaurants op de NS-stations, Schiphol en het vliegveld in Rotterdam.

Warme snacks

In een persbericht laat de organisatie weten De Broodzaak op alle treinstations te vervangen voor Treck: ,,Een nieuw concept met een groter aanbod en snellere service.” Marlijn van Straaten laat namens HMSHost weten: ,,NS kwam tot de conclusie dat De Broodzaak niet meer voldeed aan de vraag van de reizigers. Wij kwamen toen met Treck, een nieuwe formule met producten die je nergens anders in een station kan vinden.”

De organisatie geeft enkele voorbeelden van het assortiment: krentenbrood met oude kaas en appelstroop en een broodje hummus met granaatappelpitten. Het persbureau laat verder weten dat er ook warme snacks komen. ,,Zo wordt er soep verkocht en kleine pastagerechten. Het zijn niet echte maaltijden maar meer een snack.”

Personeel

De horeca-exploitant won vorig jaar in juli de door NS uitgeschreven aanbesteding voor De Broodzaak en exploiteert sinds 1 december 2018 alle 29 vestigingen van de keten. Onderdeel van de aanbesteding was om een nieuwe toekomst voor De Broodzaak te schetsen. ,,Treck is speciaal voor de NS ontwikkeld, ter vervanging van de Broodzaak”, laat CEO Walter Seib weten in het persbericht.

De eerste vestigingen komen op de stations in Haarlem (27 mei), Amersfoort (31 mei) en Leiden (5 juni). Alle 415 personeelsleden van De Broodzaak blijven in de nieuwe zaken werken en krijgen daar trainingen voor.

Pizza-twisters

Bij Treck willen ze straks vooral snelle service bieden. Uit eigen onderzoek zegt het te hebben geconcludeerd dat mensen gemiddeld maar vijf minuten de tijd hebben op het station om iets te eten of te drinken te scoren. ,,Daarom liggen de broodjes en kleine warme snacks vers bereid klaar en werken we bij Treck met zelfscankassa’s, waar reizigers met hun betaalkaart zelf af kunnen rekenen”, laat Van Straaten weten in het persbericht. Naast broodjes, soep en warme snacks zal de nieuwe formule ook pizza-twisters verkopen. Deze zijn speciaal voor de winkel ontwikkeld.