‘Overal was bloed. De hond zat naast zijn baasje’

Print
‘Overal was bloed. De hond zat naast zijn baasje’

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Brunssum -

Rond de vondst van twee doden op de Brunssummerheide dinsdagmorgen zijn nog veel vragen. Vermoedelijk zijn ze doodgestoken. De dader is spoorloos en de exacte toedracht is nog onduidelijk.

De politie kent de identiteit van de slachtoffers, maar maakt die nog niet bekend omwille van de nabestaanden.

Heerlenaar Rob Verwasch (58) was maandag degene die het tweede slachtoffer vond. „Eerst zag ik de vrouw op de buik liggen. Er stonden wat mensen eromheen en ook een agent”, vertelt de man die er dagelijks een ronde met zijn hond maakt. „Ik riep of ik wat kon doen voor hen, maar nee. Toen liep ik door en nam ik een andere route om dit groepje niet in de weg te lopen.”

Track ‘88

Toen zag Verwasch een andere hond, op een merkwaardige plek. „Een golden retriever. Ik dacht: dat is de hond van die vrouw. Maar toen ik ernaartoe liep, lag daar een man op zijn rug. Hij was in zijn borst gestoken. Overal was bloed. De hond zat naast zijn baasje.” Verwasch schrok zich rot, rende terug naar de plek van het eerste slachtoffer en informeerde de politie. „Ik riep: ‘hier ligt nog iemand!’ Ik wist meteen dat hij dood was. De dader heeft gericht gestoken.”

Lees ook: De schapen staan te grazen, iets verderop liggen twee lichamen

Verwasch vraagt zich af wat er was gebeurd als hij een halfuur eerder was gaan wandelen. „Ik hoop dat snel bekend wordt dat het geen malloot is die zomaar op mensen met honden insteekt. Wat er is gebeurd, is moeilijk te zeggen, maar je denkt aan een crime passionnel.”

De twee misdrijven vonden plaats in een hondenlosloopgebied op circa zeshonderd meter vanaf de Heerenweg, ingang Kamperheideweg. Dinsdagavond besteedde tv-programma Opsporing Verzocht al aandacht aan het misdrijf.