Lichamen man en vrouw van de Brunssummerheide gehaald

Print
Lichamen man en vrouw van de Brunssummerheide gehaald

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek / Brunssum -

De lichamen van de vermoorde man en vrouw zijn dinsdagavond van de Brunssummerheide gehaald en met een rouwauto weggevoerd. Dat is gebeurd nadat de politie zo veel mogelijk sporen had veiliggesteld.

Lees ook: ‘Overval was bloed. De hond zat naast zijn baasje’

Het onderzoek gaat woensdag in volle gang verder. Van de dader of daders ontbreekt nog elk spoor. De politie kent inmiddels de identiteit van de slachtoffers. Volgens de politiewoordvoerder zullen die waarschijnlijk woensdag bekend worden gemaakt. Op dit moment is nog niet duidelijk of de twee slachtoffers elkaar kenden.

Opsporing Verzocht

Dinsdagavond heeft ook tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het misdrijf in de buurt van de Kamperheideweg, een van de toegangswegen naar de Brunssummerheide. De oproep op tv heeft zestien tips opgeleverd. Hoe bruikbaar die zijn, is nog niet duidelijk.

In het gebied waren op het moment van het delict meerdere wandelaars aanwezig. De politie hoopt dat zich nog meer mensen melden met aanwijzingen. Ook wordt bekeken of er particulieren met beveiligingscamera’s zijn, die aan de rand van de heide wonen.

Lees ook: De schapen staan te grazen, iets verderop liggen twee lichamen

De man en de vrouw zijn dinsdag rond het middaguur gevonden door wandelaars in het losloopgebied van de heide. Eerst is de vrouw gevonden, daarna de man, die ongeveer honderd meter verder lag. Waarschijnlijk zijn ze doodgestoken.