VVV in gesprek met doelman Leverkusen

Print
VVV in gesprek met doelman Leverkusen

Thorsten Kirschbaum. Afbeelding: Printscreen Youtube

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV ziet in Thorsten Kirschbaum de opvolger van de naar PSV vertrekkende Lars Unnerstall. De doelman die momenteel onder contract staat bij Bayer Leverkusen is na dit seizoen transfervrij en heeft inmiddels met VVV gesproken.

Kirschbaum is een 32-jarige doelman die dit seizoen als derde doelman fungeert bij de club van Peter Bosz. Hij begon zijn carrière bij TSG Hoffenheim en speelde achtereenvolgens voor FC Vaduz, SV Sandhausen, Energie Cotbuss, Vfb Stuttgart en 1.FC Nürnberg. Vorig jaar zomer verkaste Kirschbaum van Nürnberg naar Leverkusen. Als jong talent keepte Kirschbaum in de Duitse nationale teams U19, U20 en 21.

Delano van Crooij zal in ieder geval tweede keeper blijven bij VVV. De Venlose doelman gaat op korte termijn een driejarig contract tekenen in Venlo. Van Crooij keerde in 2015 terug bij VVV nadat hij de club in 2011 had verlaten voor een avontuur bij PEC Zwolle. Vervolgens voetbalde Van Crooij zelfs nog een jaar bij de huidige vijfdeklasser Kwiek Venlo en stond hij tussen 2013 en 2015 onder de lat bij de amateurs van SV Deurne.