Kunst uit een sigarettenautomaat in Heerlen

Print
Kunst uit een sigarettenautomaat in Heerlen

Afbeelding: Heerlen Mijn Stad

Heerlen / Hoensbroek -

Sinds deze week staat in poppodium Nieuwe Nor onder de naam Pakje Kunst een sigarettenautomaat. Uit de automaat kun je een kunstwerk van een lokale kunstenaar trekken.

De automaat is gevuld met kunst van zo’n 70 kunstenaars. Daarbij zitten illustraties van Amber Delahaye en Chrissy Bex, stempels van Luus Schreurs, glas en keramiek van Claudy Repin, sieraden van Jim Nass en keramiek van Jaimy Noya.

Pakje sigaretten

De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor 4 euro. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan 3 euro. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.

Pakje Kunst is een initiatief van de Tilburgse kunstenaar Ronald Schrauwen en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In zowel Heerlen als Maastricht wordt dit kunstproject beheerd door kunstenares en grafisch vormgever Amber Delahaye.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen