Slachtoffers Brunssummerheide zijn vrouw (63) en man (68) uit Heerlen

Print
Slachtoffers Brunssummerheide zijn vrouw (63) en man (68) uit Heerlen

De politie spreekt passanten aan na de vondst van twee doden op de Brunssummerheide. Afbeelding: De Limburger

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De personen die dinsdag dood zijn aangetroffen op de Brunssummerheide in Heerlen zijn een 68-jarige man en een 63-jarige vrouw, beiden uit Heerlen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De politie heeft de nabestaanden inmiddels ingelicht over het verlies van hun dierbaren. Maar daarmee is nog niet duidelijk of de twee slachtoffers bekenden van elkaar waren. „Dat is wat wij ook graag te weten willen komen. Dat zijn we nog volop aan het onderzoeken. Ook wat een mogelijk motief of aanleiding voor het misdrijf zou zijn”, zegt politiewoordvoerder Hub Haenen. De namen van de slachtoffers maakt de politie niet bekend.

Lees ook: ‘Overal was bloed. De hond zat naast zijn baasje’

De twee lichamen zijn per rouwauto overgebracht naar een laboratorium waar verder sectie wordt verricht om de officiële doodsoorzaak vast te stellen. Mensen die de lichamen dinsdagmiddag hebben gevonden zijn ervan overtuigd dat de twee door messteken om het leven zijn gebracht.

Het gebied op de Brunssummerheide tussen de Kamperheideweg en Sibelcogroeve waar de twee lichamen zijn gevonden, is inmiddels vrijgegeven. De politie is bezig met een grootschalig passantenonderzoek, omdat het gebied dagelijks door vele mensen met en zonder hond wordt bezocht.

Zestien tips

Van de dader of daders ontbreekt nog elk spoor. Dinsdagavond heeft het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het misdrijf in de buurt van de Kamperheideweg, een van de toegangswegen naar de Brunssummerheide. De oproep op tv heeft zestien tips opgeleverd.

Slachtoffers Brunssummerheide zijn vrouw (63) en man (68) uit Heerlen
Een lijkwagen op de plek op de Brunssummerheide waar twee doden zijn gevonden. De man en de vrouw zijn door geweld om het leven gekomen. Foto: ANP

Hoe bruikbaar de tips zijn, is niet duidelijk. Inmiddels bereiken de politie ook diverse geruchten. Eén hardnekkig gerucht is dat er ook iemand zich zou hebben opgehangen in de buurt van de lichamen. Dat laatste ontkent de politie met klem. Politiewoordvoerder Hub Haenen: „Verder worden alle tips en geruchten opgepakt en uitgezocht.”

De donkergrijze BMW die dinsdagmiddag is afgevoerd van de parkeerplaats bij de Kamperheideweg maakt deel uit van het onderzoek, maar de politie maakt niet bekend of die van een slachtoffer of mogelijke dader is.

Lees ook: De schapen staan te grazen, iets verderop liggen twee lichamen

In het gebied waren op het moment van het delict meerdere wandelaars aanwezig. De politie hoopt dat zich nog meer mensen melden met aanwijzingen. Ook wordt bekeken of er particulieren met beveiligingscamera’s zijn, die aan de rand van de heide wonen.

De man en de vrouw werden dinsdag rond het middaguur gevonden door wandelaars in het losloopgebied van de Brunssummerheide. Eerst is de vrouw gevonden, daarna de man, die ongeveer honderd meter verder lag. Waarschijnlijk zijn ze doodgestoken.

Video: Track’88