Video: SP haalt fel uit naar Frans Timmermans alias ‘Hans Brusselmans’

Print

Video: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De SP schiet in zijn Europese campagne giftige pijlen af op eurocommissaris Frans Timmermans.

De Heerlense PvdA’er, stadgenoot van landelijk SP-voorzitter Ron Meyer, wordt in een woensdagmiddag op internet verspreid verkiezingsfilmpje te kijk gezet als een machtswellusteling die er louter op uit is een riant salaris in Brussel op te strijken.

Hoofdrolspeler

De SP noemt de naam van Timmermans niet in het filmpje. De hoofdrolspeler heet Hans Brusselmans, maar lijkt qua uiterlijk sprekend op de Heerlense politicus die aast op het voorzitterschap van de Europese Unie. ‘Laat ze Nederland niet opslokken’ en ‘Stop de Europese elite’ is de boodschap van de SP als Hans Brusselmans zich in het filmpje volstouwt met taart.

Ook is te zien hoe Brusselmans urineert, om aan te geven hoeveel waarde hij hecht aan de mening van Nederlanders die niet willen dat Brussel de baas over hun land speelt. Dit alles op de tonen van Beethovens Ode an die Freude, de Europese hymne.

Verrast

SP-voorzitter Ron Meyer reageert quasi-verrast op de gelijkenis tussen Brusselmans en Timmermans. „Verrek, nu je het zegt. Daar lijkt-ie een beetje op. Maar ja, die Brusselse bobo’s lijken allemaal op elkaar.”

Voormalig SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen noemt de campagne ranzig en onnodig. Op Twitter komt haar mening duidelijk naar voren. ,,Of ik Hans Brusselmans al ken? Helaas wel, maar ik zou willen dat ik hem nooit had leren kennen.”

Timmermans is de lijsttrekker van de PvdA voor de Europese verkiezingen van 23 mei. Hij wil de Luxemburger Claude Juncker opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie.