Jongen (16) opgepakt voor betrokkenheid bij schietpartij begeleidingshuis Susteren

Print
Jongen (16) opgepakt voor betrokkenheid bij schietpartij begeleidingshuis Susteren

De beschoten woning in Susteren. Afbeelding: Archief De Limburger/Ermindo Armino

Susteren -

Een zestienjarige Roermondenaar is woensdagochtend aangehouden voor het schietincident bij een woning aan de Dieterderweg in Susteren.

Vorige week maandagavond kwam bij de politie de melding binnen dat er was geschoten op een woning aan de Dieterderweg in Susteren. Daarbij werd gericht geschoten op de ruit op de benedenverdieping van het pand. Bij het schietincident raakte niemand gewond. Direct na het incident deed de politie een Burgernetbericht uitgaan en werd een onderzoek ingesteld. Dat leidde ruim een week later tot de aanhouding van de verdachte Roermondenaar.

Lees ook: Extra beveiliging na aanslag op begeleidingshuis voor jongeren

De aanleiding van het schietincident, maar ook de relatie tussen slachtoffer en bewoners is nog in onderzoek. Hierover worden door de politie verder geen mededelingen gedaan. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Conflict

Ook bij de gemeente Echt-Susteren worden geen uitspraken gedaan. Na het incident wist burgemeester Jos Hessels te melden dat de oorzaak van de schietpartij moest worden gezocht in een conflict tussen jongeren. De schietpartij zou de escalatie zijn van onenigheid tussen enkele bewoners van het pand en een groep van buiten. De bedreigde bewoners zijn daags na het incident elders ondergebracht waarmee volgens de burgemeester ook het gevaar voor de omgeving niet meer speelde.

Jeugdzorgorganisatie

De politie wilde de uitspraken van de burgemeester na het incident niet bevestigen. Ook de eigenaar van het pand wil niks kwijt over de zaak. Tot vorig jaar plaatste jeugdzorgorganisatie Anacare jongeren in het pand die onder begeleiding min of meer zelfstandig woonden. Het bedrijf stopte echter met deze vorm van hulpverlening waarna andere bewoners, al dan niet met begeleiding door instanties, de woonruimten innamen. Vanwege privacyredenen doet de gemeente geen uitspraken over welke instanties betrokken zijn.