DIERBAAR

Evita is na haar ziekte een beschermengel geworden

Print
Evita is na haar ziekte een beschermengel geworden

Zo moeder, zo zoon. Evita (rechts) met zoon Moos. ‘Het is een echte kopie van zijn moeder.’ Afbeelding: Johannes Timmermans

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Dieren horen tegenwoordig vaak helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: pony Evita met haar zoon Moos.

Laurie Groos uit Eckelrade: „Als 1-jarige kwam Evita van de Spoorlaan (nu 7 jaar) bij ons. Ze heeft een voor- en achternaam; een combinatie van haar eigen naam en die van de fokkerij waar ze vandaan komt. Voorheen had ze niet altijd goede zin en was ze soms bokkig, maar dat veranderde toen ze op haar vierde ernstig ziek werd. Evita had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten en kreeg slechte bloedwaardes.”

„Onderzoekers van het laboratorium waren verbaasd dat ze nog leefde. De dierenarts adviseerde dat, naast de nodige spuiten, TLC het belangrijkste was: tender, love and care. Dat heeft Evita er gelukkig weer bovenop geholpen.”

„Het lijkt alsof ze daar nog steeds dankbaar voor is, want ze is een echte beschermengel. Andere pony’s mogen niet te dicht in mijn buurt komen en verder is ze sinds haar ziekbed superlief en aanhankelijk. Daarnaast staat ze graag in de wei te genieten van het zonnetje.”

„Vorig jaar is ze voor het eerst moeder geworden van zoon Moos van de Laurierhoeve. Hij is nog echt een baby’tje, laat zich graag wassen en zijn hoefjes verzorgen. Moos is positief, aanhankelijk en heel betrokken bij alles wat er gebeurt. Ja, het is echt een kopie van zijn moeder.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen